19.01.2018 10:14

Vodafone 39. İstanbul Maratonu öncesinde Medya Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi

Vodafone 39. İstanbul Maratonu öncesinde İBB Spor İstanbul, Türkiye Atletizm Federasyonu, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Türkiye Atletizm Vakfı (TAV) iş birliğinde ‘Maraton Yazmak/Anlatmak’ Medya Bilgilendirme Toplantısı'na Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Türkiye Atletizm Vakfı Başkanı İpek Özgüden Özen ile medya sektöründe çalışan birçok kişi katıldı.
Vodafone 39. İstanbul Maratonu öncesinde Medya Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi Seminer kapsamında deneyimli gazeteciler Murat Ağca ve Mert Aydın maraton deneyimlerini meslektaşlarına aktarırken, Vodafone 39. İstanbul Maratonu’nun yayıncı kuruluşları TRT’den Güven Göktaş, NTV Spor’dan Gökhan Çetinbaş ile Eurosport’tan Ozan Can Sülüm da “Mikrofondan Maraton Anlatımına Değer Katmak; ‘Nasıl Anlatmalı?’’ konulu oturumda medya mensuplarının sorularını yanıtladı. 

İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ‘Maraton Yazmak/Anlatmak’ etkinliğinin güzel ve faydalı olduğunu söyleyerek; “Bizler de hata yapabiliriz. Bunlar doğal şeyler. Önemli olan ülkemizi ilgilendiren organizasyonlarda el ele vermektir. Hata oluyorsa da birlikte düzeltmek lazım. Bu çalışmayı da bu yüzden faydalı buluyorum” diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Maratonu yazmanın ve anlatmanın önemli olduğuna değinerek “Ülkemizde maraton koşan sayısı belki çok yüksek değil. Dünya’ya baktığımız zaman 2000 yılında 500 bin kişi maraton koşmuş. 2016 yılında 2 milyon 140 bin kişi maratonu tamamlamış. Maratonun alt kategorileri olan yarı maraton ve halk koşularını da kattığımız zaman yıllık 20 milyon insanın hareket ettiği ve yarıştığı organizasyon. Televizyonda anlatan, yorumunu yapan arkadaşlarımız maratonu hangi şehirde yapıyorsa bütün tarihini anlatabilecek kadar süreye sahipler. Maratonun yazmak 2 buçuk saatlik insanoğlunun tabiata karşı, yol güzergâhına karşı mücadelesinin anlatımıdır” şeklinde konuştu.

TAV Başkanı İpek Özgüden Türkiye Atletizm Vakfı’nın 1986 yılında kurulduğunu belirterek, “Çok değerli ve atletizme gönül veren bir vakıf. Misyonumuz, atletizmi sevdirmek. Bunun bir yolu da eğitim. Medya bilgilendirme toplantısını 3. kez gerçekleştirmekten ve katkı sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Ekle




Arama