20.01.2017 12:12

Türkiye Atletizm Vakfı, kurucusu Cüneyt E. Koryürek Anısına Sporcu Destek Programı Başlatıyor

Türkiye Atletizm Vakfı (TAV), Kurucusu merhum Cüneyt E. KORYÜREK’in vefatının 9’uncu yılında genç atletlerimize yönelik yeni bir sporcu destek programı başlatıyor.
Türkiye Atletizm Vakfı, kurucusu Cüneyt E. Koryürek Anısına Sporcu Destek Programı Başlatıyor

Atletizm Federasyonu eski Başkanı, Olimpiyad tarihçisi, ünlü gazeteci ve araştırmacı yazarımızın anısına uygulamaya koyulan “Cüneyt E. KORYÜREK Sporcu Destek Programı” ile genç ve atletizmde gelecek vadeden yetenekli sporculara aylık beslenme desteği sağlanacak.


TAV bu projesi ile; hayatını Türkiye’de atletizmin ve atletizm kültürünün kitlelere yayılması ve Türk atletizminin evrensel düzeyde gelişmesine adayan, yetenekli ve gelecek vadeden atletlere sponsor bulmak için büyük çaba gösteren, atletlerin yurt dışında yarışmalara, hazırlık kamplarına katılmalarına ve eğitimlerine olanak sağlayan kurucusu Cüneyt E. KORYÜREK’in çalışmalarının devamlılığını sağlıyor, onun izinden gitmeye devam ediyor.


Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (TAV) Başkanı İpek Özgüden Özen, program ile ilgili olarak “Programla öncelikli olarak yarının şampiyonlarının hazırlanması açısından önem taşıyan Avrupa ve Dünya Yıldızlar Atletizm şampiyonaları, Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyat Festivalleri (EYOF) ve Gençlik Olimpiyat Oyunlarına katılma potansiyelini taşıyan genç atletlerimizin gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Beslenme, bir sporcunun en çok önem vermesi gereken ve başarısında kilit role sahip konulardan biri. Programımız genç atletlerimizin daha doğru bir beslenme alışkanlığına sahip olmasını ve sportif çalışmalarına daha çok odaklanmasını sağlayacak. Bu da hem kendi çalışmalarında başarı getirecek hem de Türk atletizmini daha ileriye taşımalarına katkıda bulunacak” dedi. 


Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise Cüneyt E. KORYÜREK Sporcu Destek Programı ile ilgili olarak “Bu program, altyapıya önem veren, alttan gelen atletlere destek verme çalışmalarında bulunan ve bütçesinin yüzde 30'unu altyapıya harcayan tek federasyon olarak bu amaçla yürürlüğe koyduğumuz projelerimize de katkı sağlayacaktır. Programın yakın zamanda atletizmde önemli sporcular yetiştireceğine inanıyor ve ömrünü atletizme adamış federasyon eski Başkanımız merhum Cüneyt E. Koryürek’in adının bu programa verilmesinden büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.


Cüneyt Koryürek Kimdir?


1931 yılında Ankara’da doğdu. 1950 yılında Ankara Koleji’nden, 1956 yılında Fresno State College’dan mezun oldu. 


Çalışma hayatına serbest muhabir ve basın danışmanı (1960 Roma Olimpiyatları ve 1960 Amerika Seçimleri) olarak başlayan Koryürek, 1961-62’de Daily News’da Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. 1962’de Halkla İlişkiler konusunda Türkiye’de ilk şirket olan Delta Ajans’ı Ankara’da kurdu. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’ın fahri Basın Müşavirliğini (1969-73) yaptı. Halkla İlişkiler Derneği ve Türkiye Reklamcılar Derneği kurucuları arasında yer aldı.


1950’de Türkiye’nin ilk atletizm dergisi olan “Amatör Atlet”i çıkardı. 1952 yılında Naili Moran, Akın Altıok ve birkaç arkadaşıyla Türkiye’nin ilk atletizm ihtisas kulübü olan “Ankara Amatör Atletizm Kulübü”nü kurdu. Dünya Atletizm İstatistikçileri Birliği’ne kabul edilen en genç üye oldu.


Atletizm Federasyonu’nda gönüllü olarak Genel Sekreter (1961-62), Asbaşkan (1971–73) ve Başkanlık (1984– 86) yaptı.


Kıtalararası Avrasya Maratonu’nu (1983-85, ’89) Hıncal Uluç, Oktay Kurtböke ve Abdülkadir Yücelman’ın destekleriyle, 12,000 yarışmacının buluştuğu uluslararası bir organizasyon haline getirdi. 1986 yılında Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (TAV)kurucuları arasında yer aldı. 1960 Roma, 1972 Münih, 1976 Montreal, 1988 Seoul, 1992 Barcelona, 1996 Atlanta, 2000 Sydney ve 2004 Atina olmak üzere sekiz Olimpiyat’ta gazeteci olarak görev yaptı. “Olimpiyad ve Olimpiyadlarda Türkler” konusunda yazdığı 3 kitabı yayınlandı.  TRT için 1976, 1988 ve 2000 yıllarında “Olimpiyadlar” başlıklı üç belgesel dizi hazırladı. 


Bilgi ve tecrübesini gençlerle paylaşmak amacıyla Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Yüksek Gazetecilik Okulu’nda Reklamcılık, İstanbul İktisat Fakültesi Yüksek Gazetecilik Okulu’nda Halkla ilişkiler, İstanbul Marmara Üniversitesi Yüksek Gazetecilik Okulu’nda Gazetecilik dersleri verdi. 


“Lider ve Liderlik”, “Harf İnkılabı” ve son olarak da Doğan Yayıncılıktan çıkan “Çömez” adlı kitapları yayınlandı. 


AIPS Kartı sahibi olan Koryürek, Amerikan Atletizm Yazarları Derneği, Uluslararası Olimpiyat Tarihçiler Birliği ve Dünya Atletizm İstatistikçileri Birliği üyesiydi.


Gazeteci-yazar Cüneyt E. Koryürek, 19 Ocak 2008 günü İstanbul’da yaşamını yitirdi.


Diğer Haberler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Ekle




Arama